Na pizzu zbilja možete staviti što god poželite, mi donosimo tri provjereno dobra prijedloga za najbolju pizzu
Ttrebate zamijesiti tijesto, a zatim ga namažite s umakom
od rajčice pa na
njega stavite mini kuglice mokre mozzarelle. Pizzu stavite u pećnicu
na 250 stupnjeva celzijusa, na 15-20 minuta. Na kraju dodajte polovice cherry rajčica, masline, svježi bosiljak i pokapajte maslinovim
uljem.
Za pizzu bogatu povrćem, napravite tijesto, a zatim ga
namažete umakom od rajčice, pospete naribanom mozzarellom te dodate tanko
narezane kolutiće tikvice i zrna kuhanog kukuruza. Ponovno
pečete na 250 stupnjeva Celzijusa 15-20 minuta, a na kraju dodate svježu rikulu,
bosiljak i pokapate maslinovim uljem.
Za pizzu s inćunima postupak
je sličan. Napravite tijesto, a prije nego što ga stavite u pećnicu, samo ga polijte
maslinovim uljem i pospite
naribanom mozzarelom. Ponovno stavite u pećnicu na 250 stupnjeva Celzijusa i
15-20 minuta, a kada je tijesto pečeno, na vrh stavite inćune, cherry rajčice, crne masline i svježi bosiljak te
pokapajte maslinovim uljem.
Izvor: www.gastro.hr
Nema komentara:
Objavi komentar